Prijslijsten

Een prijslijst is waarschijnlijk één van de meest complexe zaken.  Elk theater heeft zijn eigen aanpak en zijn eigen regels.  En het past in ons systeem.

Elk zaalplan kunnen stoelen onderverdeeld worden in verschillende categoriën hebben.  Deze categoriën kunnen niet enkel de prijs bepalen, maar kunnen er ook voor zorgen dat bepaalde stoelen online niet beschikbaar zijn.

Bij het boeken van tickets zijn er verschillende prijscategoriën mogelijk die door het theater zelf gekozen kunnen worden.  Deze prijcategoriën in combinatie met de verschillende stoelen vormen een prijslijst.  Gooi er nu nog een leuke mix van reservatiekosten (wel voor normale tickets, niet voor vrijkaarten) bij, en het theater is volledig vrij om zijn eigen prijsbeleid te voeren.

Reservatiekosten is trouwens geen verplichting.  Sommige theaters voelen zich niet goed, of kunnen het niet verantwoorden om dit aan te rekenen aan derden of hun publiek.  Wij begrijpen u, daarom ben u vrij in deze keuze.

Misschien een kleine randnota.  Wist u dat u prijslijsten kan koppelen aan een enkele voorstelling?  Zo kan een première of matineevoorstelling duurder (of goedkoper) zijn.  Wist u dat u speciale prijslijsten voor een productie kan maken zodat deze niet (per ongeluk) kan hergebruikt worden met een herbruikbare seizoensprijslijst? Oh je kan de prijslijst aanpassen zonder dit invloed heeft op reeds verkochte tickets.  Voer je dus een prijsverhoging of een verlaging uit, de rapporten blijven kloppen.